Asunto 4

Asunto 4

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sitruunamuffinssit


4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 dl luomu sitruunan mehua
 + 1 sitruunan raastettu kuori
3 dl maitoa
1 dl voisulaa

Kaikki aineet sekoitetaan tuossa järjestyksessä. Tämä on nyt lähes sama ohje kun Paulan pehmeä maustekakku, mutta muuntelin sitä vähän. Paistoin 200 asteessa kypsäksi (en tullu kattoneeksi kelloa, ehkä 15 minuuttia?)Taikinasta tuli 20 muffinssia. Tein muffinssipellillä, kun taikina on niin juoksevaa että tuskin pysyisi kasassa ilman sitä. Muffinsseista tuli tosi hyviä ja just sellaisia, mitä olen kauan yrittänyt. Mulla on joku vahva mielikuva lapsuuden sitruunamuffinsseista joita tehtiin kaupan valmiista seoksesta, siihen lisättiin kai vaan munia tai rasvaa tai jotain ja siinä pussissa sekoiteltiin ja laitettiin vuokiin. Nää oli just yhtä hyviä!

Kuorrute oli vähän sieltä tännepäin, mutta kun meinasin nämä tuliaisiksi viedä niin ajattelin vähän somistaa. Appelsiinimarmeladi oli tosi huono ajatus pursottaminen huomioiden. Ne kuorenpalaloikareet putskahteli tyllasta ulos tehden aikamoista tuhoa... Mutta näin sen tein:

2 dl kermaa
½ sl tomusokeria
2 dl turkkilaista jukurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimarmeladia

Kerma tomusokerin kanssa vatkataan vaahdoksi ja muut aineet sekoitellaan varovasti joukkoon.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Tytti,aivan huippuja,söin just vielä kaksi..Loput varmaan aamupalaks.Näitä teen,todella onnistuneita oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie leivoin jo uuden satsin kun mennään anopille kylään. Mie en tajua miten jostain noin yksinkertaisista aineksista voi tulla mitään niin hyvää. Kai se vaan on niin että yksinkertaisuus on valttia!

      Poista
  2. Niin ja korvamadoksi tämä http://www.youtube.com/watch?v=GGyrgcU4e08&feature=related

    Pariisin kevät on aivan huippu!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...